Egyptische advocaat dient schadeclaim in van 1 miljard euro tegen Ramos

29 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 29 mei 2018 – De Egyptische advocaat Bassem Wahba heeft bij de FIFA een schadeclaim van maar liefst één miljard euro ingediend tegen Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid maakte zaterdag een einde aan de Champions League-finale van Mo Salah na een stevig duel.

Dit maakte de advocaat bekend in een interview bij de Egyptische tv-zender Sada El-Balad. “De actie van Ramos heeft fysieke en psychologische schade veroorzaakt bij Salah én de voltallige Egyptische bevolking. Ramos heeft Salah met opzet geblesseerd en daarvoor moet hij boeten. Ik heb een klacht ingediend om een compensatie te krijgen die een miljard euro kan overschrijden.” Salah hield een schouderblessure over aan de overtreding, waardoor zijn WK-deelname op het spel staat.

De voetbalfans bleven ook niet stil na het uitvallen van hun Egyptian King. Maandag werd een online petitie gestart waarbij de UEFA en FIFA wordt gevraagd om Ramos te straffen voor zijn onbesuisde actie. De petitie is al bijna 500.000 keer ondertekend.

Salah reist deze week, samen met de medische staf van Liverpool, naar Spanje om te worden behandeld aan zijn schouder. Op Twitter toonde de rappe aanvaller zich strijdbaar. “Tegen de verwachtingen in, ben ik vol vertrouwen er in Rusland bij te zijn om jullie trots te maken. Jullie liefde en steun zal me de kracht geven die ik nodig heb.”
Salah hoopt na zijn behandeling op tijd fit te zijn voor het WK in Rusland. Egypte begint het WK op 15 juni tegen Uruguay.

-Algemeen Dagblad-