‘Emery wordt opvolger van Wenger bij Arsenal’

22 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 22 mei 2018 – Unai Emery wordt volgens de BBC de opvolger van Arsène Wenger bij Arsenal. De 46-jarige coach uit Spanje won dit seizoen vier prijzen met Paris Saint-Germain, maar werd na twee jaar toch weer aan de kant geschoven.
Volgens Arsenal-clubwatcher David Ornstein van de BBC, zal de komst van Emery later deze week bekend worden gemaakt door Arsenal, waar eerder oud-spelers Mikel Arteta (36) en Patrick Vieira (41) werden genoemd als nieuwe trainer.

De 46-jarige Emery heeft een stuk meer ervaring als coach. Hij begon zijn trainersloopbaan in 2005 bij Lorca Deportivo en deed het daarna goed bij Almería, Valencia, Spartak Moskou en Sevilla. Met die laatste club won hij in drie seizoenen liefst drie keer de Europa League. De afgelopen twee seizoenen was Emery de coach van Paris Saint-Germain. Daarmee won hij zes Franse bekers en dit seizoen de Franse competitie, maar vanwege het uitblijven van succes in de Champions League werd hij vriendelijk bedankt door de steenrijke clubeigenaren uit Qatar. De Duitser Thomas Tuchel, die eerder succesvol werkzaam was bij Borussia Dortmund, volgt Emery op in het Parc des Princes in Parijs.

-Algemeen Dagblad-