FC Barcelona houdt zicht op ongeslagen seizoen na gelijkspel in hete Clásico

7 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 7 mei 2018 – FC Barcelona en Real Madrid maakten zondagmiddag in Camp Nou een heet potje van de 271ste editie van El Clásico. Voor de vijftigste keer eindigde het treffen tussen de Spaanse grootmachten in een gelijkspel: 2-2. Daarmee heeft Barcelona nog altijd zicht op een ongeslagen seizoen in La Liga.

Luis Suárez bracht FC Barcelona al na tien minuten spelen op voorsprong in een vrijwel uitverkocht Camp Nou, nadat de Uruguyaanse spits een afgemeten voorzet van rechtsback Sergi Roberto zeer overtuigend binnen had geschoten: 1-0. Heel lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want in de veertiende minuut maakte Cristiano Ronaldo op aangeven van Karim Benzema alweer gelijk: 1-1. Daarna werd het steeds gemener en feller, uiteindelijk resulterend in gele kaarten voor Luis Suárez, Lionel Messi, Nacho Fernandez, Raphael Varane en Sergio Ramos. Kort voor rust werd Sergi Roberto zelfs uit het veld gestuurd, nadat hij een klap uitdeelde aan Marcelo.

In de tweede helft nam Barcelona met tien spelers al na acht minuten spelen weer de voorsprong, nadat Suárez de bal aan zijn aanvalsmaatje Messi gaf. De Argentijn maakte zich vrij en schilderde de bal met zijn linkerbeen in de hoek voor de 2-1.
Even later liet Messi een goede kans op de 3-1 liggen, waarna Gareth Bale in de 73ste minuut voor de 2-2 zorgde.

Andrés Iniesta speelde 58 minuten in zijn 38ste en laatste Clásico. Ook voor Messi en Ramos was het hun 38ste Clásico, waarmee ze het record van Manuel Sanchís (43 duels met Real Madrid tegen FC Barcelona) in zicht krijgen. Slechts twee keer eerder bleef een team een heel seizoen ongeslagen in Spanje: Athletic Bilbao in 1929/1930 en Real Madrid in 1931/1932, maar toen duurde de competitie slechts achttien speelrondes.

-Algemeen Dagblad-