Geen geld voor Brazilianen bij mislopen WK-finale

23 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 23 mei 2018 – De Braziliaanse voetbalbond heeft het beloningssysteem voor het wereldkampioenschap aangepast. Voorheen kregen de internationals al een flink bedrag bij het halen van de halve eindstrijd, maar nu is dat pas zo als de finale gehaald wordt.

“Het systeem is nu rechtvaardiger”, aldus Edu Gaspar, teammanager van Brazilië. Over de hoogte van de premie wordt nog gesproken. Vier jaar terug bereikte Brazilië in eigen land de halve finale van het WK. Duitsland zette daarin de Zuid-Amerikanen met 7-1 voor schut. Nederland versloeg Brazilië vervolgens in de strijd om brons.

Op het WK 2018 moeten de ‘Goddelijke Kanaries’ het in poule E opnemen tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië. De eerste wedstrijd spelen ze op 17 juni tegen Zwitserland.

-Algemeen Dagblad-