Guardiola verlengt contract bij Manchester City

18 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 18 mei 2018 – Pep Guardiola heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot de zomer van 2021. De Spaanse succescoach werd in zijn tweede seizoen in Engeland kampioen met 100 punten, een record in de Premier League.

De 47-jarige Spanjaard leidde City in het afgelopen seizoen glorieus naar de landstitel. De ploeg van Guardiola brak diverse records in de Premier League: 100 punten in één competitie, met de meest doelpunten (106), de meeste overwinningen (32) en het beste doelsaldo ooit. “Ik voel me opgewonden en blij”, liet Guardiola weten. “Het is heerlijk om bij deze club te werken. Ik heb het elke dag bij City naar mijn zin. Samen gaan we de komende jaren er het beste uit halen. Daar ligt mijn ambitie, de spelers beter maken en daarmee ook het team.”

Eerder werkte Guardiola al met succes bij FC Barcelona (veertien prijzen) en Bayern München (zeven prijzen). Als speler kwam de Cruijff-adept uit elf seizoenen uit voor FC Barcelona. Daarna speelde de middenvelder nog voor Brescia, AS Roma, Al-Ahli en Dorados.

-Algemeen Dagblad-