Henk ten Cate stopt voor 84-jarige moeder

24 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – Henk ten Cate zal niet meer terugkeren als trainer. De klus bij Al Jazira was zijn laatste, zo verklaarde de 63-jarige uit surinaamse geboren ouders tegenover The National, een krant uit Abu Dhabi.
“Je kunt nooit nooit zeggen, maar zoals ik hier nu zit, is dit mijn laatste job in het voetbal. Ik ga niet eens meer voor de televisie werken. Dit is het. Ik heb 47 jaar in het voetbal gewerkt en dat is veel. Ik denk dat het genoeg is geweest”, aldus Ten Cate, die sinds begin 2016 werkzaam was in Abu Dhabi.

“Mijn moeder leeft nog steeds. Ondanks haar 84-jarige leeftijd is ze nog gezond. De laatste maanden dacht ik: hoeveel tijd zal ik nog met haar hebben? Zulke gedachten hebben bijgedragen aan mijn beslissing om te stoppen. Het was een moeilijk besluit. Het is nog steeds moeilijk.”
Ten Cate kwam als voetballer uit voor Vitesse, Go Ahead Eagles, Edmonton Drillers, Telstar en Heracles. Als trainer was hij onder meer werkzaam bij Go Ahead Eagles, Heracles, Sparta, Vitesse, NAC en Ajax. Ook was hij onder Frank Rijkaard assistent bij FC Barcelona en bij Chelsea onder Avram Grant.

Ten Cate veroverde in 2000 de Hongaarse beker met MTK Boedapest. Bij Ajax pakte hij als trainer in het seizoen 2006-2007 de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Bij Al Jazira werd hij vorig jaar landskampioen.

-Algemeen Dagblad-