Houston trekt stand gelijk tegen Golden State in finale Western Conference

23 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 23 mei 2018 – Houston Rockets heeft het vierde duel in de finale van de Western Conference van de NBA nipt gewonnen. Golden State Warriors werd dinsdag met 95-92 verslagen, waardoor de stand in de best-of-sevenserie op 2-2 komt.

De Rockets maakten in het laatste kwart een achterstand van twaalf punten goed. Dat deed de ploeg met name dankzij James Harden, die in totaal goed was voor dertig punten, en Chris Paul die tot 27 punten kwam.

Bij de Warriors waren Stephen Curry (28 punten) en Kevin Durant (27) de topschutters. Het vijfde duel is donderdag in Houston.

Eastern Conference
Cleveland Cavaliers is met een overwinning van 111-102 naast Boston Celtics gekropen in de finale van de Eastern Conference. Na vier duels in de best-of-seven-serie staat het 2-2.

Niet voor het eerst in zijn lange loopbaan was er een hoofdrol weggelegd voor levende legende LeBron James. Hij maakte 44 punten en gumde en passant een record van Kareem Abdul-Jabbar uit de boeken met de meest ‘veldpunten’ in de play-offs van de geschiedenis van de NBA. James registreerde zijn 2357ste treffer en verbeterde daarmee een record dat stond sinds het pensioen van Abdul-Jabbar in 1989. Michael Jordan staat derde met 2188 veldpunten in de play-offs.

Bij Boston Celtics was Jaylen Brown met 25 punten het meest trefzeker, gevolgd door Jayson Tatum.

Game 5 is vannacht.

-NU.nl/Algemeen Dagblad-