‘Infantino brengt gezondheid spelers in gevaar’

11 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Vrijdag 11 mei 2018 – De internationale vakbond van voetballers FIFPro vreest voor de plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. De Zwitser brengt de gezondheid en het welzijn van de spelers in gevaar met zijn voornemen om twee grote internationale toernooien toe te voegen aan de al overvolle speelkalender.
“We zouden onze plicht verzaken als we niet naar de invloed op de gezondheid van de spelers zouden kijken als gevolg van deze ambitieuze plannen”, luidde een verklaring van Fifpro.

Infantino wil het WK voor clubs uitbreiden naar 24 teams en heeft plannen voor een mondiale Nations League, naar het voorbeeld van de Europese Nations League die de UEFA dit jaar introduceert. Die Nations League wordt een soort mini-WK dat vanaf 2021 om de twee jaar moet plaatshebben. De twee genoemde toernooien komen bovenop de bestaande kampioenschappen als het WK en de continentale kampioenschappen en de kwalificaties voor die toernooien.
FIFPro laat al wetenschappelijk onderzoek doen naar de minimale hersteltijd die spelers nodig hebben tussen wedstrijden.

-Algemeen Dagblad-