Iniesta mogelijk te duur voor Chinese club, nu Japan?

8 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 8 mei 2018 – Het is ineens twijfelachtig of Andrés Iniesta naar de Chinese club Chongqing Lifan gaat. Nadat de middenvelder definitief had gezegd Barcelona na vele jaren te verlaten, werd algemeen verondersteld dat zijn nieuwe werkgever Chongqing zou zijn. De president van de club heeft inmiddels laten weten dat het

Jiang Lizhang zei dat hij zich strikt aan de financiële voorschriften wil houden. Dat betekent onder meer dat hij zich moet houden aan een salarisplafond. Verder vindt hij dat iedere investering wel op ‘rationele gronden’ te verdedigen moet zijn.

Spaanse media spraken eerder van een contract voor drie jaar voor Iniesta, dat hem bijna 100 miljoen euro gaat opleveren.
De Spaanse sportkrant AS meldde maandag dat Iniesta nu zou lonken naar Japan. AS beriep zich op een bron bij radiozender Cadena SER dat Vissel Kobe in beeld zou zijn als nieuwe club voor de Barça-icoon. De clubeigenaar van Vissel, Hiroshi Mikitani, is de oprichter van de huidige shirtsponsor van FC Barcelona: Rakuten.

-Algemeen Dagblad-