Mancini definitief aan de slag als bondscoach Italië

15 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 mei 2018 – De Italiaanse bond heeft Roberto Mancini maandag aangesteld als nieuwe bondscoach. De ervaren trainer vertrok een dag eerder bij Zenit St. Petersburg.
Mancini maakt op 28 mei in het Zwitserse Sankt Gallen zijn debuut als bondscoach, in een oefenduel met Saudi-Arabië. Op 4 juni spelen de ‘Azzurri’ vriendschappelijk tegen Nederland in Turijn.

De 53-jarige trainer is de opvolger van Giampiero Ventura, die werd ontslagen nadat Italië deelname aan het WK in Rusland misliep. In de play-offs bleek Zweden te sterk.
De aanstelling van Mancini hing al geruime tijd in de lucht. De bond bevestigde met de oud-international in gesprek te zijn en Mancini gaf al eerder aan zeer geïnteresseerd te zijn in de vacature.

Eerder had hij Lazio, Fiorentina, Internazionale, Manchester City en Galatasaray onder zijn hoede. Hij leidde Inter tussen 2006 en 2008 drie keer op rij naar de landstitel en werd ook met City kampioen in 2012.
Als aanvallende middenvelder kwam Mancini tot 36 interlands (vier doelpunten) en diende hij Bologna, Sampdoria, Lazio en Leicester City.

De Italiaanse bond heeft niet bekendgemaakt hoe lang het contract met Mancini loopt.
In de UEFA Nations League neemt Italië het komend najaar op tegen Portugal en Polen.

-NU.nl/ANP-