Odesur 2018: officiële welkoms-ceremonie voor Suriname

25 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Vrijdag 25 mei 2018 – In Cochabamba, Bolivia is er donderdag een officiële welkoms-ceremonie voor Suriname gehouden in het atleten dorp. Bij grote toernooien is het gewoonte dat de organisatie nog voor de openings-ceremonie, de delegaties officieel welkom heet.

Suriname, Brazilie en Paraguay zaten in 1 groep. Bij deze ceremonie worden de landen welkom geheten door de voorzitter van de organisatie. Daarna wordt het volkslied gespeeld en de vlag gehesen en tenslotte worden enkele presentjes uitgewisseld.

Suriname delegatie-leider Desire Eendragt overhandigde een present aan de minister van Sportzaken van Bolivia Tito Montano. Vermeldenswaard is dat de voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) Ramon Tjon A Fat en Secretaris Generaal Dennis MacDonald deze ceremonie ook hebben bijgewoond.

De Odesur vindt van 26 mei tot en met 8 juni plaats in Bolivia. Namens Suriname doen er 13 sporters mee.

Selectie: Sunayna Wahi en Miguel van Assen (atletiek); Irvin Hoost en Renzo Tjon A Joe (zwemmen); Gian Issa, Yigal Bergen en Anouk Ma-Ajong (tennis); Mitch Nai Chung Tong (badminton); Amadeo Main (karate); Sahil Jagernath (schieten); Tosh van Dijk (taekwondo); Jaïr Tjon En Fa (wielrennen); Abdoel Mohamed (worstelen).

Een dag na afronding van de tak van sport, vliegt de desbetreffende sporter terug.

-SMEsport/de Ware Tijd-