Odesur 2018: Tennisser Gian Issa delft onderspit in Bolivia

31 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018 – De Surinaamse Tennisser Gian Issa heeft zich woensdag niet makkelijk gewonnen gegeven tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Alejandro Andres Tabilo Tello. De Chileen zegevierde in het enkelspel met 6-3, 6-3.

Met het verlies van Issa is Suriname uitgespeeld in het enkelspel. Een dag eerder hadden Yigal Bergen en Anouk Ma-Ajong kansloos verloren van respectievelijk Jorge Brian Panta Herreros van Peru (0-6, 0-6) en Melany Krywoj van Argentinië (1-6, 0-6).

Aanvankelijk waren Issa en Ma-Ajong ook opgebracht voor het gemengddubbel. Echter, het duo is teruggetrokken door coach Cornel Wijngaarde. Aan de meegereisde journalist Marciano Zalman liet hij weten ervoor te kiezen Issa en Bergen te laten dubbelen, omdat de spelers slechts aan twee onderdelen mogen meedoen.

Donderdag komt wielrenner Jaïr Tjon En Fa in actie op de 200 meter sprint. Er zijn veertien deelnemers. Hij heeft een paar keer getraind op de splinternieuwe baan en is zeer tevreden over de faciliteit. Volgens hem kunnen er geweldige prestaties worden geleverd op de baan. Zaterdag doet Tjon En Fa mee aan de keirin.

-de Ware Tijd/ Foto: google-