Odesur 2018: Zwemmer Tjon A Joe wint ook brons

31 May 2018

Donderdag 31 mei 2018 – Na zijn gouden medaille dinsdag op de 50 meter vrije slag, heeft Renzo Tjon A Joe woensdagavond tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia beslag gelegd op brons op de dubbele afstand. De Braziliaan Breno Martins Correia was het snelst. Cristian Quintero van Venezuela werd tweede.

Net als de series van woensdagochtend was Martins Correia ook in de finale beter. Hij won de Odesur-titel in 49,40 seconden. Quintero, die dinsdag in de finale van de 50 meter werd geklopt door Tjon A Joe, moest opnieuw genoegen nemen met zilver (49,86).

Tjon A Joe tikte als derde aan in 50,12,nadat hij in de series 50,39 had gezwommen. Zijn inschrijftijd was 50,08. Met deze race is de Odesur voorbij voor Tjon A Joe. Hij gaat zich nu klaarmaken voor de Cacso Games later dit jaar in Colombia.