Odesur: Renzo Tjon A Joe wint gouden medaille

30 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 30 mei 2018 – Renzo Tjon A Joe heeft in het Olympisch zwembad van Centro Acuático GAMC goud gewonnen op de 50 meter vrije slag. Het is de eerste medaille voor Suriname op de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia.

Na zijn sterke race van dinsdagochtend waren de verwachtingen hooggespannen. Tjon A Joe, die in 22,77 seconden als snelste naar de finale overging, stelde niet teleur en tekende iets na half acht ‘s avonds Surinaamse tijd weer als eerste aan in 22,65 seconden.

Net als in de serie hield hij opnieuw Christian Quintero van Venezuela (22,71) van de eerste plek af. De twee waren ‘s morgens de enige geweest die onder de 23 seconden waren gegaan. De Braziliaan Andre Luiz Calvelo De Souza pakte het brons in 22,80 seconden.

-de Ware Tijd-