Ontevreden Djokovic verwacht meer van zichzelf op Roland Garros

31 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018Novak Djokovic is nog niet te spreken over zijn spel op Roland Garros. De 31-jarige Serviër bereikte woensdag weliswaar de derde ronde ten koste van de Spaanse qualifier Jaume Munar, maar overtuigend was het niet.
“Ik ben nog niet op het niveau waar ik hoop te zitten. Desondanks probeer ik door te blijven knokken en niet op te geven”, zei Djokovic na zijn overwinning op de 21-jarige Munar tegen de BBC.

De voormalige nummer één van de wereld bleef weliswaar zonder setverlies, maar had wel ruim twee uur nodig om af te rekenen met de nummer 155 van de wereld: 7-6, 6-4 en 6-4.

De twaalfvoudig Grand Slam-winnaar, die Roland Garros in 2016 voor de eerste en tot dusver enige keer won, werd het laatste jaar geplaagd door een elleboogblessure en hoopt zich in Parijs te revancheren voor een reeks teleurstellende resultaten.

In de derde ronde van Roland Garros neemt Djokovic het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, die als dertiende is geplaatst in Parijs.

Roland Garros Dames
Caroline Wozniacki heeft zich woensdag overtuigend geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. Simona Halep, Petra Kvitova en Elina Svitolina, drie andere kanshebbers op de eindzege, drongen al door tot de derde ronde.
Wozniacki had slechts 51 minuten nodig om af te rekenen met de Spaanse Georgina Garcia Perez, die de 219e plek inneemt op de wereldranglijst: 6-1 en 6-0.

De als tweede geplaatste Wozniacki hoopt Roland Garros voor de eerste keer in haar loopbaan te winnen. De 27-jarige Deense kwam nooit verder dan de kwartfinales.

In de derde ronde neemt Wozniacki het op tegen Pauline Parmentier of Alize Cornet. De Françaises zijn nog bezig aan hun onderlinge partij in de tweede ronde.

-NU.nl/ANP-