Pirlo zwaait af met grote sterren op ‘Avond van de Meester’

22 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 22 mei 2018 – Andrea Pirlo maakte op 21 mei 1995, twee dagen na zijn zestiende verjaardag, zijn debuut als profvoetballer namens Brescia tegen Reggiana. Exact 23 jaar later zwaaide hij maandag af tijdens ‘La Notte del Maestro’ (De Avond van de Meester) in San Siro, waar tientallen voetbalvrienden van hem bij aanwezig waren.

Clarence Seedorf, Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Cafu, Gianluigi Buffon, Gennaro Gattuso, Marco Verratti, Daniele De Rossi, Manuel Rui Costa, Ronaldo, Francesco Totti, Christian Vieri, Ronaldinho, Andriy Shevchenko, Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi; ze waren er allemaal bij in het San Siro om voor de laatste keer op het veld te staan met Andrea Pirlo, de man met wie ze jarenlang met zoveel plezier op het veld stonden.

Maandag trakteerde Pirlo deze spelers en de 80.000 toeschouwers in San Siro voor het laatst op zijn briljante passes en dwarrelende afstandsschoten. In de tachtigste minuut kreeg Pirlo onder een daverend applaus van heel San Siro zijn afscheidswissel, waarna zijn zoon Niccolo hem mocht vervangen. De 15-jarige Niccolo speelt vanaf volgend seizoen in de jeugdopleiding van Juventus en hoopt op net zo’n mooie carrière als zijn vader.

-Algemeen Dagblad-