Platini: Trucs uitgehaald voor droomfinale Frankrijk – Brazilië in ’98

19 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Zaterdag 19 mei 2018 – De WK-finale in 1998 tussen Frankrijk en Brazilië (3-0 voor Frankrijk) was dé gedroomde finale van het WK destijds. Dat beide ploegen elkaar in eerdere fases van het toernooi ontliepen, was geen toeval, zo geeft Michel Platini toe. “Er zijn wat trucjes uitgehaald zodat Frankrijk en Brazilië elkaar niet konden treffen voor de finale.”

Frankrijk was het gastland van het WK 1998 terwijl Brazilië de nummer één van de wereld was. Frankrijk werd in groep C geplaatst terwijl De Goddelijke Kanaries in groep A werden ingedeeld. Als beide landen groepswinnaar zouden worden, zouden de landen elkaar op z’n vroegst pas in de finale treffen. En zo geschiedde. Frankrijk stoomde ten koste van Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Denemarken, Paraguay, Italië en Kroatië door naar de finale terwijl Brazilië eerste werd in een groep met Schotland, Marokko en Noorwegen, waarna ook Chili, Denemarken en Nederland werden verslagen.

Platini, destijds vice-president van het Franse organisatiecomité, geeft tegenover France Bleu Sport toe dat de nodige trucjes zijn uitgehaald om de droomfinale te bewerkstelligen. “Het was een ieder z’n droom”, zo verklaart hij.

-Algemeen Dagblad-