President Panama denkt aan vrije dag op wedstrijddagen WK

31 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018 – Panama overweegt om bedrijven te verplichten hun personeel vrijaf te geven op dagen dat het nationale team op het WK in actie komt. Dat zei president Juan Carlos Varela voorafgaande aan de uitzwaaiwedstrijd van Panama tegen Noord-Ierland (0-0).

Panama debuteert op het WK in Rusland. “De wedstrijd tegen Engeland op 24 juni vormt geen probleem want die is op een zondag”, aldus de president. “Maar de wedstrijden tegen België en Tunesië zijn op werkdagen. We zijn volop in gesprek met de private sector. We vragen bedrijven om hun werkgevers vrijaf te geven, zodat zij de wedstrijden in de beste omstandigheden kunnen bekijken.”

De supporters geloven ook in een stunt op het WK. Tijdens de laatste oefenwedstrijd in eigen land ontrolden enkele fans een spandoek waarop ze de stand na drie speeldagen in Groep G hadden voorspeld.

Panama prijkt verrassend bovenaan met negen punten. ‘Geloof’ staat er onderaan op het spandoek te lezen.

-Algemeen Dagblad-