Real geeft 1000 tickets terug in Kiev

25 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Vrijdag 25 mei 2018 – Real Madrid heeft voor de finale van de Champions League, zaterdag tegen Liverpool in Kiev, 1000 tickets teruggegeven aan de UEFA. De onverkochte kaarten zullen alsnog op de lokale markt in Oekraïne worden aangeboden.

Ruim 24.000 fans van de titelhouder uit Spanje hadden zich in de voorverkoop ingeschreven voor een toegangsbewijs. Er waren iets minder dan 17.000 tickets per finalist beschikbaar. Uiteindelijk kozen nogal wat supporters van Real Madrid ervoor om toch thuis te blijven. De hoge prijzen van de tickets, van de hotels en van de reis zouden tot vele afzeggingen onder de aanhang hebben geleid.

Een hotelkamer die normaal rond 90 euro kost, wordt volgens de UEFA deze week voor ruim 1000 euro in Kiev aangeboden. “Werkelijk ongelooflijk, dit is misbruik, absoluut oneerlijk”, foeterde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Bij Liverpool zijn alle beschikbare kaarten in de voorverkoop ook daadwerkelijk afgenomen. Het olympisch stadion in Kiev kan 63.000 toeschouwers bevatten.

-Algemeen Dagblad-