Real verovert derde Champions League op rij na bizarre zege op Liverpool

26 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 26 mei 2018 – Real Madrid heeft de Champions League zaterdag voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in vijf jaar gewonnen. De ‘Koninklijke’ was in de finale in Kiev met bizarre doelpunten te sterk voor Liverpool; het werd 3-1.

Na een 0-0-ruststand zorgde Karim Benzema na een ongelooflijke blunder van Liverpool-keeper Loris Karius voor 1-0. Sadio Mané maakte gelijk, waarna invaller Gareth Bale met een schitterende omhaal voor 2-1 zorgde. Een nieuwe flater van Karius na een schot van Bale leidde tot de eindstand.

De eerste helft viel nog tegen en werd gekenmerkt door twee blessuregevallen. Zowel sterspeler Mohamed Salah (Liverpool) als Dani Carvajal (Real) moest zich huilend laten vervangen en lijkt te moeten vrezen voor deelname aan het WK.

Real was in 2014, 2016 en vorig jaar ook al de beste in de Champions League en heeft het prestigieuze toernooi nu dertien keer gewonnen. Liverpool blijft steken op vijf eindzeges.
Bovendien staan Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met lege handen. De Oranje-internationals hadden de eerste Nederlanders sinds Arjen Robben in 2013 kunnen worden met een Champions League op hun palmares.

-NU.nl/ANP-

-Bron foto: google-