Roma-directeur voelt zich beroofd en doet dringende oproep

3 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 3 mei 2018 – Monchi heeft gisteren furieus gereageerd op de uitschakeling van AS Roma in de halve finale van de Champions League (4-2).
De technisch directeur van de Italiaanse club zag dat zijn ploeg twee duidelijke strafschoppen werd ontnomen tegen Liverpool.
“Het wordt tijd dat de Italiaanse voetbalwereld voor zichzelf opkomt”, zei Monchi tegen Mediaset Premium. “Niet alleen Roma, maar Juventus overkwam hetzelfde tegen Real Madrid. We moeten van ons laten horen, want wat we gisteren hebben gezien was schokkend.”

De directeur van Roma pleit voor de invoering van de videoscheidsrechter in de Champions League. “Ik begrijp niet waarom er in de belangrijkste competitie van Europa geen gebruik wordt gemaakt van de VAR. Er worden dan nog steeds fouten gemaakt, maar veel minder dan wanneer het niet wordt gebruikt. De spelers waren na afloop echt kwaad. Ze gingen er honderd procent voor. We moeten de VAR introduceren in de Champions League, dat is cruciaal”, vervolgde Monchi. “Ik snap niet waarom de UEFA dat niet wil. Het is echt belangrijk. Sommige fans zeggen als grap dat de finale tussen Bayern München en Roma was gegaan met de VAR, maar het is ook nog echt waar.”

-Voetbalinternational-