‘Salah kan meespelen op het WK’

31 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018 – Goed nieuws voor Egypte én voetballiefhebbers. Mohamed Salah lijkt op tijd fit te zijn voor in elk geval een paar wedstrijden op het WK. Of Salah ook de eerste groepswedstrijd tegen Uruguay (15 juni) haalt, is nog de vraag. Dat meldt de Egyptische voetbalbond.

Salah doet er volgens de bond alles aan om op tijd hersteld te zijn van zijn schouderblessure die hij met Liverpool opliep in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Hij wordt in Spanje behandeld aan zijn schouder. Volgens teamdokter Mohamed Abul-Ela zal het herstel maximaal drie weken duren. Het zal er dus om spannen voor de sterspeler van Egypte.
Eerder op de dag had Liverpools fysio Ruben Pons, de marge iets ruimer gehouden. “Vooralsnog gaan we uit van een herstelperiode van vier weken. Onze grote uitdaging is natuurlijk het proces enigszins te versnellen.”

De ster van de Premier League raakte zaterdag al vroeg in de wedstrijd geblesseerd in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Zonder Salah verloren de Engelsen vervolgens, 1-3. Salah scoorde dit seizoen 44 keer voor Liverpool.

De eerste wedstrijd van Egypte in Rusland is op 15 juni tegen Uruguay. Die wedstrijd gaat Salah vermoedelijk missen. Daarna treft het land in de groepsfase nog Rusland en Saudi-Arabië. Egypte speelt voor het eerst sinds 1990 op de mondiale eindronde.

-Algemeen Dagblad-