Scorende Wijnaldum helpt Liverpool aan finaleplaats

3 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 3 mei 2018 – Opnieuw brachten AS Roma en Liverpool iedereen in vervoering.
In dat pandemonium groeide Georginio Wijnaldum, aan wie vaak werd getwijfeld, uit tot één van de hoofdrolspelers bij de Britse finalist van de Champions League.
Liverpool verloor in Rome met 4-2, maar staat wel in de finale.

Bijna 62.000 Italiaanse aanhangers van AS Roma waren gisteren na de wedstrijd muisstil.
En meteen benutte het uitzinnige uitvak van Liverpool de ruimte door luidkeels het populaire ‘der der, der der der Gini Wijnaldum’ in te zetten.
Het liedje is de verbastering van de hit This Girl van een Franse dj die luistert naar de naam Kungs. De aanhang van Liverpool ging los, nadat de 27-jarige Rotterdammer van dichtbij de 1-2 achter keeper Alisson Becker had gekopt.

Het leek de nekslag voor AS Roma, dat in het volle Stadio Olimpico al vroeg op achterstand was gezet door Sadio Mané. Even kwam een opleving van de thuisploeg, dankzij een eigen doelpunt van James Milner (1-1).

Wijnaldum maakte met zijn treffer de kans op een nieuwe stunt van AS Roma, na het uitschakelen van FC Barcelona in de kwartfinale, weer wat kleiner. De Italianen kwamen snel na rust nog op 2-2, via Edin Dzeko. Maar toen leek de lucht uit de Romeinse vechtmachine te verdwijnen, ook al volgde in de 86ste minuut nog de derde treffer van de thuisploeg, van Radja Nainggolan en was de Belg in blessuretijd doeltreffend vanaf de stip: 4-2.

-Algemeen Dagblad-