Semenya loopt onverstoorbaar iedereen aan gort

5 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 5 mei 2018 – De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya trekt zich niets aan van alle commotie om de regels die de internationale federatie IAAF heeft opgesteld om haar hoge testosteronwaarde in te dammen.
Semenya liep bij de eerste wedstrijd uit de Diamond League in Doha met groot machtsvertoon naar de winst op de 1500 meter. De 27-jarige Zuid-Afrikaanse dook voor het eerst onder de 4 minuten en zette met 3.59,92 de beste tijd van dit jaar neer.

De IAAF presenteerde vorige week nieuwe regels voor het zogenoemde hyperandrogenisme, een hormonale afwijking die bij vrouwen leidt tot een hoge testosteronspiegel en zo spierversterkend werkt. Die regels lijken vooral opgezet voor Semenya, de vrouw die op de 800 meter twee keer olympisch kampioene werd en ook drie wereldtitels veroverde. Ze zal medicatie moeten gaan slikken als ze ook komend seizoen bij de vrouwen wil meelopen.

-Algemeen Dagblad-