Serena Williams verschijnt volgens coach in topvorm op Roland Garros

15 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Dinsdag 15 mei 2018 – Serena Williams’ coach Patrick Mouratoglou twijfelt er niet aan dat de 36-jarige Amerikaanse eind deze maand in topvorm verkeert en aan Roland Garros meedoet.
Vorige week besloot de 23-voudig Grand Slam-winnaar, die op de weg terug is na haar zwangerschap, om na Madrid ook het toernooi van Rome over te slaan. Deelname aan Roland Garros komt volgens haar coach desondanks niet in gevaar.

“Na haar zwangerschap heeft Serena haar lichaam weer moeten opbouwen. Toen we elkaar rond 30 april ontmoetten, beseften we dat ze er nog niet klaar voor was. Ze had nog wat meer tijd nodig”, zegt Mouratoglou maandag op de website van de WTA.
“Dat is de reden dat we Madrid en Rome hebben overgeslagen. We hebben een programma opgesteld waardoor ze in topvorm terugkeert. Tot nu toe gaat het heel goed. Ze werkt heel hard en verbetert snel op alle vlakken. Ik weet zeker dat ze klaar zal zijn voor Roland Garros.”

Williams, de voormalig nummer één van de wereld, is door haar lange absentie flink weggezakt op de WTA-ranking. Ze bezet momenteel de 454e plaats.

Roland Garros begint op zondag 27 mei en duurt tot en met zondag 10 juni. Williams won het Grand Slam-toernooi in Parijs in 2002, 2013 en 2015. Twee jaar geleden verloor ze in de finale van Garbiñe Muguruza, nadat ze in de halve eindstrijd nog had afgerekend met Kiki Bertens.

-NU.nl/ANP-