Serena Williams wint bij rentree in Parijs

29 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Dinsdag 29 mei 2018 – Serena Williams luisterde dinsdag haar rentree op Roland Garros op met een overwinning. De Amerikaanse voormalig nummer één van de wereld zette de Tsjechische Kristyna Pliskova in twee sets opzij: 7-6 (4) en 6-4.

Williams baarde opzien met een bijzondere outfit. Ze kwam de baan op in een zwarte ‘catsuit’ met een rode rand om haar middel.
De drievoudig kampioene (2002, 2013 en 2015) stuit in de tweede ronde op de Australische Ashleigh Barty, die de Russische Natalia Vichljantseva kansloos liet: 6-3 en 6-1.

Williams speelt in de hoofdstad van Frankrijk haar eerste Grand Slam-toernooi sinds de geboorte van haar dochter. Ze is door haar afwezigheid afgezakt naar de 451e plek op de wereldranglijst.

Hogenkamp laat tweevoudig winnares Sharapova wankelen
Richèl Hogenkamp was dinsdag in de eerste ronde op Roland Garros dicht bij een daverende verrassing tegen Maria Sharapova. De voormalig nummer één van de wereld trok in een partij met steeds wisselende kansen in drie sets aan het langste eind: 6-1, 4-6 en 6-3.

Het leek aanvankelijk een eenvoudige middag te worden voor Sharapova, want in de eerste set won Hogenkamp slechts elf punten. Na 25 minuten had de 31-jarige Russin de set binnen. De tweede set leek ook snel naar Sharapova te gaan, die het toernooi in 2012 en 2014 op haar naam schreef. Hogenkamp kwam met 3-1 achter, maar kende een opleving en won de set alsnog.

De partij zou eigenlijk maandagavond gespeeld worden, maar werd wegens regenval een dag uitgesteld. Dinsdagmiddag mochten Sharapova en Hogenkamp wel in actie komen op Suzanne Lenglen, de tweede baan op Roland Garros.

-NU.nl-