Suriprofs winnen van Fortuna Sittard

12 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 12 mei 2018 – De Suriprofs hebben in de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ met 5-2 gewonnen van Fortuna Sittard. Belangrijker dan de uitslag was het experimenteren met nieuwe spelregels. Er werd in het stadion van Excelsior twee keer een half uur gespeeld en beide teams mochten doorwisselen. Als het spel stillag, werd de tijd ook stilgezet.

Ook werd er geëxperimenteerd met de self-pass, waarbij een vrije trap niet geschoten hoeft te worden, maar de nemer ook aan een dribbel mag beginnen. In totaal werden vijf nieuwe spelregels getest.

In de tweede helft ging de overwinning alsnog naar de Suriprofs, waar Royston Drenthe de aanvoerdersband droeg. De doelpunten kwamen op naam van Marvin Emnes, Enzio Boldewijn, Giovanni Hiwat (2x) en Furhgill Zeldenrust.

 

-Algemeen Dagblad/NU.nl/Pro Shots-