Vechter Jairzinho Rozenstruik wil MMA in Suriname bevorderen

17 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 17 mei 2018 – Jairzinho Rozenstruik, meer bekend als Bigi Boi binnen de sportwereld heeft in een kennismakingsbezoek met minister Lalini Gopal van Sport en Jeugdzaken zijn visie gedeeld. Bigi Boi is een professionele Muay Thai en Mixed Martial Arts (MMA), vechter voor Suriname die onder andere 8 wereldtitels gewonnen heeft en maakt nu furore met het onderdeel Mixed Martial Arts.

De vechter wil graag dat de MMA-gevechtssport meer beoefend wordt. Hij won op 6 mei een wereldgevecht in Japan, bij het “Rizin” evenement; voor hem staan er nog meer internationale gevechten in de planning. Behalve meedoen aan wedstrijden wil Bigi Boi ook graag teruggeven aan de Surinaamse gemeenschap.
Ook wil hij zich inzetten om de Surinaamse jeugd beter te betrekken bij deze tak van sport. Hij heeft reeds projecten op papier, die tot uitvoering gebracht moeten worden.

Minister Lalini Gopal is bijzonder trots op de vechter en stelt het zeer op prijs dat hij de Surinaamse jeugd erbij wil betrekken. Gopal zegt dat de doelen die de sporter gesteld heeft, heel goed passen binnen het beleid van het ministerie. Bij het gesprek is de aanzet gegeven voor verdere samenwerking met de wereldvechter. “Door samen te werken kunnen zowel uw doelen, maar ook die van het ministerie worden gerealiseerd”, zei de minister.
Ze gaf verder aan altijd open te staan voor ondersteuning aan sporters die zich op deze wijze inspannen en profileren, rekening houdende met de beschikbare mogelijkheden van het ministerie.

Op 9 juni zal Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik Suriname vertegenwoordigen in Duitsland, waarbij er gevochten zal worden voor een wereldtitel tegen de Duitser, Michael Smolik.
De minister feliciteerde de sporter met zijn geleverde prestaties en wenste hem alvast heel veel succes toe met de komende wedstrijd, die zij dan ook vol belangstelling tegemoetziet.

-ministerie van Sport- en Jeugdzaken-