Verhoeven om wereldtitel tegen Kroaat Brestovac

10 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 10 mei 2018 – De kickbokspartij tussen de Nederlander Rico Verhoeven en de Kroaat Mladen Brestovac gaat om de wereldtitel. Promotor Glory maakt bekend dat de partij, die gepland staat voor zaterdag 2 juni in Birmingham, de status van wereldtitelgevecht heeft gekregen.

Verhoeven verdedigde in december al met succes zijn wereldtitel bij de zwaargewichten van Glory. In het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy versloeg hij toen zijn Belgisch-Marokkaanse uitdager Jamal Ben Saddik.

De 29-jarige Brabander nam het ruim twee jaar geleden ook al eens op tegen de 34-jarige Brestovac, bijgenaamd ‘The Scorpion Sting’. De jury wees Verhoeven toen na vijf rondes unaniem aan als winnaar van het gevecht met toen ook als inzet de wereldtitel.

De partij tegen Brestovac zal voor Verhoeven als voorbereiding dienen op een nieuw duel met Badr Hari. De wereldkampioen wil in september op Nederlandse bodem weer vechten tegen de 33-jarige ‘bad boy’ uit Amsterdam.

-Algemeen Dagblad-