WK-tegenstanders sturen FIFA brief: hef coke-schorsing Guerrero op

23 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 23 mei 2018 – Met een zelden vertoond gebaar van solidariteit pogen de aanvoerders van Denemarken, Frankrijk en Australië – de tegenstanders van Peru tijdens het WK van volgende maand – Paolo Guerrero speelgerechtigd te krijgen. De captain is vanwege een dopingaffaire tot begin 2019 geschorst.

Mile Jedinak (Australië), Simon Kjaer (Denemarken) en doelman Hugo Lloris (Frankrijk) hebben hun handtekening gezet onder een brief, waarin ze vragen de maandenlange schorsing van Guerrero op te heffen. De internationale spelersvakbond FIFPro, gevestigd in Nederland, diende al eerder een soortgelijk verzoek in bij de wereldvoetbalbond.

Guerrero testte vorig jaar na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië in Buenos Aires positief op cocaïne, naar eigen zeggen door het drinken van besmette thee. Hij werd aanvankelijk voor één jaar geschorst, maar na een lange beroepszaak ging daar eerder dit jaar zes maanden van af. Guerrero maakte om die reden onlangs zijn rentree bij Flamengo, zijn Braziliaanse club.

-Algemeen Dagblad-