WKarbiter uit Saudi-Arabië onder verdenking

14 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Maandag 14 mei 2018 – Een maand voor de start van het WK wordt scheidsrechter Fahad Al-Mirdasi uit Saudi-Arabië verdacht van corruptie. Al-Mirdasi zou in het afgelopen weekend de bekerfinale in zijn land fluiten, maar kort voor de wedstrijd werd hij vervangen door Mark Clattenburg, de Engelsman die als hoofd van de scheidsrechterscommissie in het Arabische land werkt.

De 32-jarige Al-Mirdasi heeft volgens Saudische media de voorzitter van één van de finalisten gebeld met het voorstel om in ruil voor een flinke smak geld de wedstrijd te beïnvloeden. Dat verhaal kwam bij Clattenburg terecht, die direct ingreep. De scheidsrechter staat voorlopig op non-actief.

Al-Mirdasi is één van de zes Aziatische scheidsrechters die door de FIFA is uitgenodigd voor het WK. De wereldvoetbalbond wil voorlopig niet reageren en wacht het onderzoek in Saudi-Arabië af.

-Algemeen Dagblad-