Worstel Federatie organiseert internationaal Immigratietoernooi

24 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – In verband met 145 jaar HIndoestaanse Immigratie organiseert de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), op zondag 27 mei, het International Immigration Wrestling Gala in de Anthony Nesty Sporthal.

Speciaal voor dit toernooi komt een 4-man tellende delegatie uit Nederland naar Suriname. In de delegatie zitten de worstelaars Tim Hensen en Mark Verweij, coach Robbie van Straten en Olympisch scheidsrechter Ronald Visser. Geen onbekenden.
De zwaargewicht Hensen heeft in 2014 al geworsteld tegen Viresh Debidien in Nederland tijdens het Suriname versus Nederland part II evenement. Toen won Hensen overtuigend. Verweij heeft twee keer, 2014 en 2015, geworsteld tegen Antonio Troenodikromo in Nederland. De eerste keer won de Surinamer Troenodikromo, een jaar later revancheerde Verweij zich op Troenodikromo. Coach Van Straten komt voor de derde keer naar Suriname. Eerder was hij er in 2015 en 2017.

De tegenstanders van de Nederlandse worstelaars zijn intussen ook al bekend. Hensen komt in een driehoekstoernooi uit samen met Fernando Ghoerahoe (nationaal kampioen -96kg) van WV Meerzorg en de talentvolle zwaargewicht Marciano Tsang van WV Commewijne. Verweij komt in een driehoekstoernooi uit tegen Rehiem Mohamed (kampioen -60kg) van Jai Hind en Ghanshaam Ramcharan (kampioen -65kg) van Hind-Keserie.

Verder komen vrijwel alle locale toppers in actie tegen elkaar. Uniek is dat er ook 3 damespartijen op programma staat. Dat is nooit eerder gebeurt in de Anthony Nesty Sporthal.

Een toegangskaart voor het Immigratietoernooi in NIS kost SRD 20. De wedstrijden vangen aan om 14.00 uur.

-Surinaamse Worstel Federatie/SMEsport-