Zo nam Camp Nou zondag afscheid van Andrés Iniesta

22 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 21 mei 2018 – Andrés Iniesta (34) speelde zondag zijn 673ste en laatste wedstrijd in de hoofdmacht van FC Barcelona. De kampioen van Spanje won in Camp Nou met 1-0 van Real Sociedad, maar het gedroomde afscheidsdoelpunt van Iniesta bleef uit.
Zijn teamgenoten bleven hem zondag in de wedstrijd tegen Real Sociedad maar opzoeken, zoals ze eigenlijk altijd wel doen. Andrés Iniesta is namelijk al jaren de grote spil in het prachtige positiespel van FC Barcelona. Maar zondag zochten ze hem nog net iets meer, omdat ze hem zo graag nog een laatste doelpunt wilden laten maken.

Zo vaak scoorde Iniesta namelijk niet in het shirt van FC Barcelona. 57 doelpunten slechts, in liefst 673 wedstrijden dus. Een karig aantal, zeker voor een speler met de bijzondere kwaliteiten van Iniesta. Een groot probleem heeft niemand er trouwens ooit van gemaakt. Het spel van Iniesta draaide nooit om doelpunten. Het draaide om plezier, om samenspel, om balbezit, om de liefde voor de bal. Vijftien jaar speelde hij op het middenveld van de Spaanse topclub, waar hij al op zijn elfde jaar terechtkwam in La Masia. Hij leerde er stap voor stap hoe het spel gespeeld moest worden, volgens de basisprincipes van Johan Cruijff.

-Algemeen Dagblad-