Argentiniƫ bijt zich op WK mede door gemiste penalty Messi stuk op IJsland

16 June 2018

Zaterdag 16 juni 2018 – ArgentiniĆ« is het WK zaterdag begonnen met een zeer verrassend gelijkspel tegen debutant IJsland. De kanshebber op de wereldtitel kwam mede door een gemiste strafschop van vedette Lionel Messi niet verder dan 1-1.

Sergio Aguero zette de Argentijnen in de negentiende minuut nog op voorsprong, maar vijf minuten later was het gelijk door een doelpunt van voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason.

Na iets meer dan een uur leek Messi de Zuid-Amerikanen weer op voorsprong te schieten, maar de penalty van de sterspeler van FC Barcelona – die nog nooit wereldkampioen werd met ArgentiniĆ« – werd gekeerd door doelman Thor Halldorsson.

In het resterende half uur werd niet meer gescoord. De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli drong wel aan, maar het verdedigend spelende IJsland gaf geen krimp.

Later vandaag, om 16.00 uur Surinaamse tijd, komen de twee andere landen in groep D in actie. Kroatiƫ en Nigeria treffen elkaar in het Kaliningrad Stadion in Kaliningrad.