Argentiniƫ ontsnapt aan uitschakeling door late zege op Nigeria

26 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 juni 2018- Het Argentijnse elftal is dinsdag op de valreep aan een snelle uitschakeling op het WK ontsnapt. De verliezend finalist van vier jaar geleden won door een late treffer van Nigeria (2-1) en zag IJsland verliezen van Kroatiƫ (1-2).

Argentiniƫ leek in de tweede helft lang op weg naar de uitgang, omdat Nigeria aan een gelijkspel genoeg had om de tweede ronde te bereiken. Verdediger Marcos Rojo werd de onverwachte held van de Argentijnen door vier minuten voor tijd de winnende treffer te maken in Sint-Petersburg.

De Zuid-Amerikanen kwamen binnen een kwartier op voorsprong via sterspeler Lionel Messi, maar vlak na rust tekende Victor Moses uit een strafschop voor de gelijkmaker. Door Rojo mag Argentiniƫ toch naar de achtste finales, waarin een kraker met Frankrijk wacht.

De geplaagde bondscoach Jorge Sampaoli, die volgens de geruchten zelfs voor zijn baan moest vrezen na de blamage tegen de Kroaten, vertrouwde dinsdag op ervaring. Met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en 190 dagen stelde de trainer het oudste Argentijnse WK-elftal ooit op.

-NU.nl/ ProShots-