België ontdoet zich na rust simpel van Panama in eerste WK-duel

18 June 2018

Maandag 18 juni 2018 – België is het WK maandag begonnen met een eenvoudige overwinning op het nietige Panama. Zonder groots te spelen wonnen de ‘Rode Duivels’ in Sochi met 3-0.

Na een doelpuntloze eerste helft brak oud-PSV’er Dries Mertens vroeg in de tweede helft de ban met een prachtig schot. De Belgen liepen vervolgens vrij eenvoudig verder uit dankzij twee doelpunten van spits Romelu Lukaku.

De Belgen gelden als één van de outsiders op het WK. Ze werden nog nooit wereldkampioen, maar beschikken onder leiding van bondscoach Roberto Martínez over een sterke generatie.

België wacht zaterdag het tweede duel in groep G, met Tunesië als tegenstander. De groepsfase wordt volgende week donderdag afgesloten met een wedstrijd tegen Engeland.

Om 15.00u Surinaamse tijd begint de wedstrijd tussen Tunesië en Engeland in Volgograd.