België tankt zelfvertrouwen voor WK met winst op Egypte

7 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Donderdag 7 juni 2018 – België heeft vanavond in de één-na-laatste testcase voor het WK een simpele zege (3-0) op Egypte geboekt. Na de ietwat teleurstellende interland tegen Portugal (0-0) zaterdag biedt deze overwinning houvast voor de Belgen.

Tegen Portugal ontbraken juist de aanvallende impulsen van het zo offensief ingestelde België. Dat ging tegen Egypte, ook duidelijk een mindere ploeg, een stuk beter. Vanaf het begin af aan hadden de Egyptenaren moeite met lichtvoetige Rode Duivels als Eden Hazard en Dries Mertens, die telkens tussen de linies opdoken. Diezelfde Hazard testte doelman Essam Elhadary in de eerste helft, maar de goalie kreeg de bal niet onder controle. Voor Romelu Lukaku was het een koud kunstje om voor leeg doel binnen te tikken. Tien minuten later deed Hazard het wél zelf: hij schoof een strakke voorzet van Yannick Carrasco hard binnen.

Bondscoach Roberto Martinez besloot na rust wat andere spelers de kans te geven door Marouane Fellaini, Michy Batshuayi, Nacer Chadli en Adnan Januzaj in te brengen. Met het verdwijnen van Mertens, Hazard en Lukaku was het ook meteen gedaan met de grootste dreiging. Op enkele kansjes na leken de WK-gangers het duel rustig uit te spelen, totdat Batshuayi met een schitterende actie voor een passend slotakkoord zorgde. Hij stelde Fellaini in staat om voor leeg doel de 3-0 binnen te tikken.

België oefent maandag nog tegen Costa Rica. Op 18 juni wacht de eerste WK-wedstrijd tegen Panama.

-Algemeen Dagblad-