België verslaat Engeland en gaat als groepswinnaar verder op WK

28 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 28 juni 2018- België heeft de groepsfase van het WK donderdagavond afgesloten met een overwinning op Engeland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez zegevierde met 1-0 en eindigde zo bovenaan in groep G.

Adnan Januzaj schoot in de 51e minuut de enige treffer van de wedstrijd binnen in Kaliningrad. Zowel Engeland als België won zijn eerste twee groepswedstrijden en was dus al zeker van een plek in de achtste finales, waardoor het slotduel in poule G puur om de groepswinst ging.

Beide bondscoaches maakten dan ook van de gelegenheid gebruik om bepalende spelers rust te geven. Zo begonnen bij Engeland onder anderen Harry Kane, Raheem Sterling, Kyle Walker, Jesse Lingard en Dele Alli op de bank, terwijl België zonder Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Dries Mertens, Romelu Lukaku en Eden Hazard startte.

Bij de Belgen maakte Vincent Kompany een kwartier voor tijd nog zijn opwachting. De verdediger van Manchester City miste de eerste twee groepswedstrijden door een liesblessure, maar is volledig hersteld van die kwetsuur.

De ‘Rode Duivels’ nemen het door de groepswinst maandag in de achtste finales op tegen Japan, dat als tweede in groep H eindigde. Engeland wacht dinsdag een duel met Colombia, de winnaar van die poule.

-NU.nl/ ProShots-