Blatter van plan WK-duel tussen Portugal en Marokko te bezoeken

19 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – Sepp Blatter is van plan om woensdag op het WK in Rusland de wedstrijd tussen Portugal en Marokko te bezoeken. Dat deelde de woordvoerder van de voormalige voorzitter van de FIFA maandag mee.

Blatter (82) vliegt dinsdag van Zürich naar Moskou, op uitnodiging van de Russische president Vladimir Poetin. De Zwitser liet eerder het openingsduel tussen Rusland en Saoedi-Arabië aan zich voorbij gaan ondanks een uitnodiging van Poetin, al liet hij toen weten zeker naar het toernooi te gaan.

Blatter is wegens dubieuze activiteiten door de FIFA voor zes jaar geschorst van alle voetbalactiviteiten, maar het is hem niet verboden tijdens het WK op de tribune te zitten. De FIFA wil geen reactie geven op de geplande activiteiten van Blatter.

Blatter was voorzitter van de FIFA toen het toernooi aan Rusland werd toegewezen. Hij besloot drie jaar geleden zijn functie neer te leggen, vlak nadat hij was herkozen.
Zijn betrokkenheid bij het corruptieschandaal binnen de voetbalbond speelde daarbij een rol. Blatter is tot 7 oktober 2021 geschorst voor alle activiteiten in het voetbal, maar mag dus nog wel wedstrijden bezoeken.

-NU.nl/ ANP-