Bondscoach Deschamps wil tegen Argentiniƫ invloed Messi minimaliseren

30 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 30 juni 2018- Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk is niet van plan om de tactiek van zijn ploeg voor de achtste finale van het WK tegen Argentiniƫ specifiek af te stemmen op Lionel Messi. Wel geeft de 49-jarige coach zijn spelers de opdracht om de aanvaller zo min mogelijk aan de bal te laten komen.

“We weten dat hij in staat is om wedstrijden in zijn eentje te beslissen”, zei Deschamps vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd vandaag. “De bedoeling is om dat te voorkomen.”

Messi maakte in 127 interlands voor Argentiniƫ 65 doelpunten. In de groepsfase van het WK kwam hij slechts eenmaal tot scoren. In het laatste pouleduel met Nigeria (2-1-winst) opende de aanvaller van FC Barcelona de score.

“We hebben geen specifiek plan om hem aan te pakken”, vervolgt Deschamps. “Een plan is een groot woord. De bedoeling is om zijn invloed te minimaliseren.”

Argentiniƫ beschikt in Rusland over de oudste WK-selectie met een groep die gemiddeld 29 jaar en 205 dagen oud is. Deschamps realiseert zich dat zijn ploeg een stuk jonger is.

“ArgentiniĆ« bestaat niet alleen uit Messi”, aldus de trainer. “Het is een zeer ervaren ploeg met spelers die gewend zijn om op een WK te spelen. Wij hebben een jonge selectie en dat mag geen excuus zijn, maar het is wel de realiteit.”
Deschamps roemt ook het temperament van ArgentiniĆ«. “Ze beschikken over het typische temperament van een Zuid-Amerikaans team. Het zijn echte vechters. Het is een type voetbal waar we al eerder mee te maken hebben gehad.”
In de groepsfase speelde Frankrijk ook al tegen een Zuid-Amerikaanse ploeg: Peru. Die wedstrijd wonnen ‘Les Bleus’ met 1-0.

De achtste finale tussen Frankrijk en Argentiniƫ begint vandaag om 11.00 uur in Kazan en staat onder leiding van scheidsrechter Alireza Faghani uit Iran.
Om 15.00 uur is het de beurt aan Portugal en Uruguay.

-NU.nl/ ProShots-