Colombia schakelt Polen uit en houdt kans op achtste finales WK

24 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 24 juni 2018- Colombia maakt nog steeds kans op een plek in de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach José Pekerman was zondag met liefst 3-0 te sterk voor Polen, dat daardoor is uitgeschakeld.

Yerry Mina tekende aan het einde van de eerste helft voor het eerste doelpunt. Radamel Falcao gooide de wedstrijd twintig minuten voor tijd op slot en Juan Cuadrado vergrootte de marge vlak voor tijd zelfs nog naar drie.

Voor de Polen, die hun openingswedstrijd tegen Senegal al met 1-2 verloren, was de nederlaag tegen Colombia fataal. De Oost-Europeanen hebben in groep H nu vier punten minder dan Senegal en Japan, die eerder op zondag met 2-2 gelijkspeelden. Met nog een wedstrijd te gaan is dat gat niet meer te overbruggen.

Colombia komt op drie punten en heeft een plek in de achtste finales nog in eigen hand. De Zuid-Amerikanen, die vier jaar geleden in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Brazilië, moeten op 28 juni dan wel winnen van Senegal. Polen sluit de groepsfase af tegen Japan.

James Rodríguez maakte zondag zijn rentree bij Colombia. De topscorer van het WK 2014 ontbrak tijdens de eerste wedstrijd in de basisopstelling door een spierblessure, maar was nu wel fit genoeg voor een plek bij de eerste elf. Ook PSV’er Santiago Arias en oud-Ajacied Davinson Sánchez stonden namens Colombia aan de aftrap in de Kazan Arena.

-NU.nl/ ANP-