Denemarken bereikt achtste finales WK na remise tegen Frankrijk

26 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 juni 2018- Denemarken heeft zich dinsdag verzekerd van een plek in de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Age Hareide speelde zijn laatste wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk, dat zich daardoor tot groepswinnaar kroonde.

Denemarken en Frankrijk zorgen voor een primeur in het Luzhniki Stadion, want het is de eerste keer dit WK dat een wedstrijd zonder doelpunten eindigt. Beide landen hadden aan één punt wel genoeg om hun doel (groepswinst en plaatsing voor de achtste finales) te bereiken.

Frankrijk had zijn eerste twee groepswedstrijden tegen Australië (2-1) en Peru (1-0) gewonnen en was dus al zeker van de volgende ronde. Bondscoach Didier Deschamps maakte daar gretig gebruik van door onder anderen Hugo Lloris, Samuel Umtiti, Paul Pogba en Kylian Mbappé buiten zijn basiself te laten.

-NU.nl/ ProShots-