Djokovic buigt voor Italiaanse sensatie Cecchinato op Roland Garros

6 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 6 juni 2018 – Novak Djokovic is dinsdag zeer verrassend gestrand in de kwartfinales van Roland Garros. De twaalfvoudig Grand Slam-winnaar verloor van de ongeplaatste Italiaan Marco Cecchinato.
Djokovic, die last van zijn nek en onderbeen had, ging onderuit in 3-6, 6-7 (4), 6-1 en 6-7 (11). De partij duurde zo’n 3,5 uur. Cecchinato, de nummer 72 van de wereld en de eerste Italiaan bij de laatste vier van een Grand Slam-toernooi sinds 1978, sloeg op zijn vierde matchpoint toe.

Cecchinato won tot deze editie van Roland Garros nog nooit een partij op een Grand Slam. Hij is de laagst geklasseerde speler in de halve finales in Parijs sinds de Rus Andrei Medvedev in 1999. Djokovic kwam sinds zijn eindzege op Roland Garros in 2016 – met uitzondering van zijn finaleplaats op de US Open in dat jaar – niet meer verder dan de kwartfinales op een Grand Slam.

Voormalig nummer één van de wereld Djokovic was, hoewel hij mede door andere blessures al maanden met zijn vorm worstelt, nog vrij simpel doorgedrongen tot de laatste acht. Op weg naar de kwartfinales stond hij slechts één set af.

Eerder op de dag bereikte Dominic Thiem ten koste van Alexander Zverev de laatste vier.

-NU.nl-