Doelman Halldorsson noemt stoppen penalty Messi droom die uitkomt

16 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 16 juni 2018 – Doelman Hannes Halldorsson van IJsland kon zaterdag zijn geluk niet op na het WK-duel met Argentinië. De keeper stopte een strafschop van Lionel Messi en hielp zijn ploeg aan een verrassend gelijkspel (1-1).

“Als keeper van IJsland bij een penaltymoment tegenover de beste speler van de wereld staan, is een groot moment. Toen ik de bal ook nog eens stopte, kwam een droom uit”, zei een trotse Halldorsson zaterdag in Moskou.

De 34-jarige doelman voorkwam met zijn redding dat Argentinië in de 64e minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. Sergio Aguero had na negentien minuten al voor de 1-0 gezorgd, waarna Alfred Finnbogason vlak daarna de gelijkmaker aantekende.

Hoewel Argentinië al een klein beetje kon juichen toen scheidsrechter Szymon Marciniak naar de stip wees, voelde Halldorsson juist veel zelfvertrouwen. “Ik hield rekening met dit scenario, dus ik heb mijn huiswerk gedaan door veel penalty’s van Messi te bekijken. Daardoor wist ik dat er een goede kans was dat hij voor deze hoek zou kiezen.”

De oud-keeper van NEC hoopt dat zijn gestopte penalty later in de groepsfase cruciaal blijkt te zijn geweest. “We willen ons heel graag plaatsen voor de knock-outfase. Op het EK hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om het toernooi meteen te beginnen met een resultaat en dit was dus een belangrijk punt.”

De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli nam het na de pijnlijke remise op voor Messi. Volgens de 58-jarige Argentijn was de speelstijl van IJsland een te groot probleem voor zijn sterspeler en kon hij daar verder niet veel aan doen.

“Het is lastig om het spel van Leo te evalueren, want dit was geen fijne wedstrijd voor hem”, aldus Sampaoli. “IJsland speelde heel defensief en zorgde ervoor dat er geen ruimte was om iets te creeëren. We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar het was niet genoeg.”

-NU.nl/ ANP-