Duitsland verliest bij rentree Neuer van Oostenrijk

3 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 3 juni 2018 – Duitsland heeft tegen Oostenrijk een pijnlijke 2-1-nederlaag geleden in aanloop naar het WK. België speelde met 0-0 gelijk tegen Europees kampioen Portugal en Engeland was met 2-1 cijfers te sterk voor Nigeria.

Oostenrijk boekte in het kletsnatte Klagenfurt de eerste zege sinds 32 jaar op het grote buurland. Door hevige regenval werd de aftrap van de wedstrijd met ruim anderhalf uur uitgesteld.

Bij de regerend wereldkampioen maakte Manuel Neuer zijn rentree in een officiële wedstrijd sinds hij in september een zware voetblessure opliep. Hij werd in de 53e minuut geklopt door Martin Hinteregger, die vanuit een moeilijke hoek raak schoot na een hoekschop en in de 69e minuut door een uithaal van een meter of tien van Alessandro Schöpf. Daarmee maakte Oostenrijk de vroege openingstreffer van Mesut Özil ongedaan.

Duitsland begon nog aardig aan de wedstrijd, maar ging steeds slordiger spelen.
Vrijdag speelt Duitsland nog vriendschappelijk tegen Saudi-Arabië, voordat het op 17 juni aan het WK begint met een wedstrijd tegen Mexico.

-NU.nl-