Effectief Denemarken begint WK met moeizame zege op Peru   Zat

17 June 2018

In: Sport
Comments: 0


Zaterdag 16 juni 2018 – Denemarken heeft zaterdagavond met veel moeite zijn eerste groepswedstrijd op het WK gewonnen. De ploeg van bondscoach Age Hareide was in de Mordovia Arena met 1-0 te sterk voor Peru.

Yussuf Poulsen tekende na 59 minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. De middenvelder had vlak voor rust nog een penalty veroorzaakt, maar die werd gemist. Ook de vele andere kansen van Peru bleven onbenut in het Russische Saransk.

Bij Peru ging veel aandacht uit naar de invalbeurt van Paolo Guerrero, die na 63 minuten in kwam. De spits en topscorer aller tijden van het land was door de FIFA voor twaalf maanden geschorst nadat hij eind 2017 werd betrapt op het gebruik van cocaïne.

De straf van Guerrero werd in hoger beroep verminderd, maar door sporttribunaal CAS weer verzwaard tot veertien maanden. Daardoor moest hij het WK uit zijn hoofd zetten, maar een Zwitserse rechtbank gaf Guerrero in mei alsnog toestemming om in Rusland te spelen.

-NU.nl/ ANP-