Egyptische bond ontkracht gerucht over einde interlandcarrière Salah

25 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 25 juni 2018– De Egyptische voetbalbond heeft in een officiële verklaring tegengesproken dat vedette Mohamed Salah overweegt te stoppen als international.
Het doorgaans betrouwbare CNN berichtte zondag dat de 26-jarige sterspeler van Liverpool er genoeg van heeft, omdat politici proberen zijn populariteit te misbruiken.

“Wij verzoeken iedereen uitsluitend te luisteren naar wat Mo zelf zegt”, laat de bond weten. “En hij heeft op geen enkele wijze laten blijken dat er een probleem is. Hij is gelukkig bij ons en hij traint goed. Niets aan de hand.”

Voor Salah loopt het WK uit op een flinke teleurstelling. Wegens een schouderblessure – opgelopen in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid – moest hij het openingsduel met Uruguay (1-0-verlies) missen.

In de tweede wedstrijd stond de Egyptenaar wel aan de aftrap tegen Rusland, maar kon hij ondanks een benutte strafschop niet voorkomen dat het gastland met 3-1 te sterk was. Door de twee nederlagen is Egypte inmiddels uitgeschakeld.

Salah, die tot dusver 58 interlands speelde en daarin 34 keer scoorde, was dit seizoen de grote man bij Liverpool. Hij maakte 44 doelpunten in alle competities, werd uitgeroepen tot beste speler van de Premier League en reikte met zijn ploeg tot de Champions League-finale.

Egypte sluit de groepsfase van het WK vandaag om 11 uur af tegen Saoedi-Arabië, dat net als de ploeg van Salah al uitgeschakeld is. Tegelijkertijd strijden Rusland en Uruguay om de eerste plek in poule A.

-NU.nl/ ProShots-