Engeland vernedert Panama en gaat met België naar achtste finales WK

24 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 24 juni 2018– Engeland heeft zich zondag dankzij een zeer eenvoudige 6-1-zege op Panama voor de achtste finales van het WK geplaatst. Door het resultaat in Nizhny Novgorod is ook België definitief zeker van de knock-outfase.

De Engelsen, die op een WK of EK nog nooit met meer dan drie doelpunten verschil wonnen, stonden dankzij twee strafschoppen van Harry Kane, twee kopballen van John Stones en een treffer van Jesse Lingard bij rust al met 5-0 voor tegen het onmachtige Panama.

Na rust werd de middag voor de wereldkampioen van 1966 nog mooier – en voor Panama pijnlijker – door opnieuw Kane, die daarmee zijn hattrick te pakken had. In de slotfase schreef Felipe Baloy historie door namens debutant Panama de eerste WK-goal ooit te maken.

Door de monsterzege komt Engeland, dat eerder Tunesië ternauwernood met 2-1 klopte, op zes punten uit twee wedstrijden. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate is daardoor zoals verwacht samen met België achtstefinalist.

-NU.nl-