Federer plaatst zich ten koste van Pella voor halve finales in Stuttgart

15 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 juni 2018 – Roger Federer heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het grastoernooi in Stuttgart. De Zwitser was in de kwartfinales in twee sets te sterk voor de Argentijn Guido Pella: 6-4 en 6-4. De 36-jarige Federer kon al na 1 uur en 7 minuten spelen de felicitaties in ontvangst nemen van de acht jaar jongere Pella.

Federer had in beide sets aan één break voldoende om de eenzijdige wedstrijd relatief eenvoudig naar zich toe te trekken.

De nummer één van de plaatsingslijst kreeg bovendien pas in zijn allerlaatste game tegen de nummer 75 van de wereldranglijst een breakpoint tegen. Dat werkte hij weg en vervolgens serveerde hij de wedstrijd uit.

Federer neemt het zaterdag voor een plek in de finale op tegen de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Australiër Nick Kyrgios en de als achtste geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez.

Als Federer in Stuttgart de finale haalt, lost hij Rafael Nadal weer af als mondiale nummer één. De Spanjaard won afgelopen weekend voor de elfde keer Roland Garros.

-NU.nl/ANP-