FIFA beboet Mexicaanse bond voor homofobe kreten op WK

20 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 20 juni 2018- De FIFA heeft de Mexicaanse voetbalbond een boete van 9.000 euro gegeven voor homofobe kreten van de supporters in het groepsduel met Duitsland van zondag (1-0-winst).

De Mexicaanse aanhang riep in het Luzhniki Stadion in Moskou ‘Puto’ (Spaans voor homo) bij doeltrappen of vrije trappen van de Duitsers.
Volgens actiegroepen die opkomen voor de rechten van homoseksuele mensen gaat het hierbij om een belediging, maar de Mexicanen ontkennen dat.

In het verleden heeft de Mexicaanse bond meer dan eens waarschuwingen en boetes van de FIFA gekregen voor de gewraakte uitroep. De wereldvoetbalbond begon een tuchtzaak.

De Mexicaanse supporters die regelmatig een duel van ‘Los Tricolores’ bijwonen zijn al verscheidene keren gevraagd om de schreeuw niet meer te laten horen.

De bond van Servië kreeg eveneens een boete van 9.000 euro van de FIFA. Servische toeschouwers lieten zondag “beledigende en politiek getinte” spandoeken zien in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Costa Rica.

Mexico speelt zaterdag de tweede groepswedstrijd tegen Zuid-Korea. De Serviërs hervatten de groepsfase een dag eerder met een duel met Zwitserland.

-NU.nl/ ProShots-